A menetrend szerint vasárnap 19:55-kor Rómából Budapestre induló gépének felszállását előbb eltolta egy órával a WizzAir, majd nem sokkal később törölte a járatot a légitársaság – írja az 24.hu az egyik utas beszámolója alapján. 

A járattörlést a Budapest Airport oldalán, a bud.hu-n is látni lehet. Az utasok pedig azt a tájékoztatást kapták, hogy hétfőn 14:30-kor indulhat a járatuk Budapestre. A WizzAir egyelőre nem adott információt a járattörlést indokairól a megkeresésére. 

Az elmúlt hetekben többször is volt példa arra, hogy a Wizz Air nem tudta elszállítani az utasokat a célállomásokra. Robert Carey, a cég elnöke ezekről az esetekre a 24.hu-nak, azt mondta, az október végéig tartó, tágan értelmezett nyári szezonban mintegy 32 millió utast fognak szállítani, egyetlen hónapban 4–5 milliót. Szeirnte minden nyáron adódnak váratlan események: hol az olvadó beton, hol egy óriási viharzóna. "Ez mindig nagyon kellemetlen, együtt érzek az érintett utasokkal, és azzal is tisztában vagyok, hogy tisztáznunk kell, mindent megtettünk-e ezekben a helyzetekben a megfelelő tájékoztatás érdekében. De a nagy egészet nézve, sokkal megbízhatóbban üzemeltetjük a hálózatunkat, mint egy hónapja, mert minden fronton kibővítettük a kapacitásunkat" - tette hozzá a Wizz Air elnöke.