Budapestre jön a Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary lesz. A sajtóeseményre szóló meghívóból nem derül ki, miről tesz bejelentést a légitársaság - írja a vg.hu. 

A Ryanair júliusban veszett össze a magyar kormánnyal, a légitársaságokra kivetett - a cég által "ostobának" és "bizarrnak" minősített - extraprofitadó miatt, amit amit a cég áthárított az utasokra. A Ryanairt a magyar hatóság augusztus elején ezért 300 millió forintos bírságott vetett ki a cégre. 

Pár nappal később a légitársaság közölte, 8 útvonalat töröl, és további 7 útvonalon csökkenti a járatokat budapesti bázisáról ezen a télen. Ezt a lépést Michael O'Leary így magyarázta: "Sajnáljuk ezeket az útvonal- és járatritkításokat, amelyeket kizárólag a magyar kormány ostoba és logikátlan döntése okozott, az „extraprofitra” kirótt adóval az amúgy veszteséges légitársaságokra, ami most drágábbá és kevésbé versenyképessé teszi a Magyarországra történő repülést

 

A különadó kivetése a veszteséges magyarországi légiközlekedési ágazatra megmagyarázhatatlan, és csak azt eredményezi, hogy növeli a Magyarországra, illetve Magyarországról induló és oda érkező járatok költségeit, amikor más közép-európai repülőtereken alacsonyabbak a költségek és nincs "többletnyereség" adó sem.