A Daily Telegraph értesülései szerint az RBS évtizedes mélypontra csökkentheti alkalmazottainak számát, hogy növelje tőketartalékait és újra nyereségessé váljon. A lap szerint az ehhez szükséges elbocsátásokról jövő héten érkezik hír az RBS-től.

A Daily Telegraph szerint a költségcsökkentés érdekében végrehajtott elbocsátások meghaladhatják a 20 ezer főt. Az RBS-nek jelenleg nagyjából 120 ezer alkalmazottja van.

Az RBS átszervezése a lap szerint azért vált esedékessé, mert a pénzintézet várhatóan 8 milliárd fontos 2013-as nettó veszteséget hozott össze. Ez egyelőre csak feltételezés, 2013-as jelentését február 27-án ismerteti az RBS.

A Financial Times napilap csütörtök késő este szintén arról cikkezett, hogy elbocsátások lesznek az RBS-nél a következő években, de ők már legalább 30 ezer ember kirúgására számítanak.

A Financial Times cikke szerint az RBS leginkább a befektetési üzletágát építi majd le, és inkább a lakossági és vállalati ügyfeleinek hagyományos banki igényeinek kielégítésére koncentrál majd.