A Transformers akciófigurák és a Monopoly gyártója világszerte mintegy 1100 dolgozót bocsát el, ami az alkalmazottak közel 20 százalékát jelenti. A BBC híradása szerint a leépítésre azért kerül sor, mert a játékipari óriás a termékei iránti kereslet visszaesésével szembesült .

A piaci ellenszél... a tervezettnél erősebbnek és tartósabbnak bizonyult

– közölte Chris Cocks.

A Hasbro vezérigazgatója egy hétfőn az alkalmazottaknak küldött e-mailben azt írta: "Tudom, hogy ez a hír különösen nehéz az ünnepi szezonban". Hozzátette, hogy "nem lehet szépíteni, hogy ez mennyire nehéz, különösen az érintett alkalmazottak számára".

A Dungeons & Dragons fantasy játékot is készítő cég arra számít, hogy az elbocsátások nagyrészt a következő 18-24 hónapban fejeződnek be – jelentette a Reuters hírügynökség.

A legutóbbi leépítések az idén eddig végrehajtott 800 elbocsátáson felül jönnek, amivel a cég akár 300 millió dollárt, mintegy 106 milliárd forintot takarítana meg.

Az Associated Press hírügynökség jelentése szerint sok más játékgyártóhoz hasonlóan a Hasbro is az eladások lassulásával küzd, miután a világjárvány idején, amikor a szülők egy része azért vásárolt játékokat, hogy lefoglalja gyermekeit, megugrott a forgalom.

 

 

 

Ugyanannyit költünk ajándékra, mint tavaly, de a pénzünk már nem ér annyit

A magyar vásárlók már kétszer is meggondolják mennyit költenek karácsonyi ajándékra, ráadásul az infláció és a pénzromlás komolyan beleszól a döntésekbe. Bővebben --->