A forgalomban lévő gépek közel 95 ezer kereskedelmi járatot, 218 ezer repült órát teljesítettek különösebb gond nélkül.

A Boeing a nemrég közzétette eredményközlőjében foglalkozott a 787 Dreamlinerek legújabb, a törzs összeillesztésével kapcsolatos gyártási problémáival is, azonban új információt nem közölt. A tájékoztatás szerint továbbra is zajlanak az egyeztetések az USA Szövetségi Légügyi Hivatalával (FAA) az át nem adott gépek javításáról, a gyártó minden erőforrását erre összpontosítja, így Dreamlinerből néhány hétig kevesebb készül majd havonta 5-nél, amely a hivatalos havi gyártási ráta - olvasható a portálon.

A Boeing továbbra is azzal számol, hogy az év végéig a már legyártott 787-esek kevesebb mint felét sikerül átadni. Iparági források szerint nagyjából 100 elkészült, de le nem szállított gép van a gyártóbázisokon.

A június 30-án zárult első fél évben a Boeing pénzügyi eredménye is pozitív lett, a társaság az átadások felpörgetésével 12 százalékkal 32 milliárd dollárra növelte az árbevételét, az adózás utáni eredménye pedig a tavalyi 3 milliárd dolláros veszteség után idén szolid, 6 millió dolláros nyereséget mutatott. Rendelésállományában 4100 repülőgép szerepelt, amelyek értéke listaáron számolva 285 milliárd dollár.