Egyiptom szombaton közölte, hogy megemeli a tranzitdíjakat a világ egyik legfontosabb vízi útvonalán, a Szuezi-csatornán áthaladó hajók, köztük az olajszállító tartályhajók esetében. A hajózási útvonalat felügyelő hatóság szombati közleményében közölte, hogy 15 százalékkal növeli a díjakat az olajat és kőolajtermékeket szállító tartályhajók esetében, és 10 százalékkal a száraz ömlesztettáru-szállító hajók és a sétahajók esetében – írja az Al Araby.

A hatóság vezetője, Oszama Rábije szerint a január 1-jén életbe lépő emelések elkerülhetetlenek és szükségszerűek. A vízi út üzemeltetési, karbantartási és tengeri szolgáltatások költségeit növelő globális inflációs ráták fellendülését tette felelőssé. A világkereskedelem mintegy 10 százaléka, köztük a világ kőolajának 7 százaléka folyik át a Szuezi-csatornán, amely a 103 millió lakosú Egyiptom, a legnépesebb arab ország egyik fő devizaforrása. Maga a díjemelés erősítheti a globális inflációs hatásokat is.

Egyiptomnak óriási gazdasági kihívásokkal kell szembenéznie, és egyre kevesebb a devizája, amely az alapvető élelmiszerek, például a gabona és az üzemanyag megvásárlásához szükséges. A lakosság jelentős részét érinti az élelmezési válság, amelyet a gabonaárak emelkedése okozott. A kairói kormány már számos szigorú szabállyal próbál harcolni az egyiptomi font leértékelődése ellen, valamint korlátozásokat vezettek be az élelmiszervásárlásoknál. A kormányt viszont egyre többet támadják, mert a válság alatt egy luxushotelből irányították az országot.

Jelentős bevételnövekedést várnak a Szuezi-csatornán

A hatóságok szerint tavaly 20 649 hajó haladt át a csatornán, ami 10 százalékos növekedés a 2020-as 18 830 hajóhoz képest. A csatorna éves bevétele 2021-ben elérte a 6,3 milliárd dollárt, ami az átjáró történetének legmagasabb bevétele.

A csatorna hatóságai a víziút déli részének kiszélesítésén és mélyítésén dolgoznak, amióta 2021 márciusában az Evergreen hajó zátonyra futott és több mint egy hétre lezárta a csatornát. A hatnapos zárlat megzavarta a globális szállítmányozást.

Augusztus 31-én egy olajszállító tartályhajó futott zátonyra, és rövid időre elzárta a vízi utat, mielőtt betáplálták volna.