"A szlovák élelmiszer-felügyelet csak az elmúlt pár napban négy olyan baromfiterméket - baromfiszárnyakat, fagyasztott baromfit - vont ki a forgalomból, amelyeket Lengyelországból hoztak be, és amelyekben szalmonellabaktériumot mutattak ki" - nyilatkozta Daniel Molnár, a Szlovák Baromfiipari Szövetség (ÚHS) igazgatója a pozsonyi Új Szó tudósítása szerint.
A szakmai szervezet szerint a kétes eredetű lengyel baromfihúst gyanúsan alacsony áron hozzák be az országba. "A Lengyelországból behozott baromfihúst olyan áron kínálják, ami a termelési költségeket sem fedezi, súlyos károkat okozva ezzel a szlovákiai termelőknek" - mondta el Molnár. A hazai termelők szerint egyre nehezebben veszik fel a versenyt a kétes eredetű, dömpingáras behozatallal, így nem csoda, hogy a szlovákiai üzletekben árult baromfihúsnak már csak a 45 százaléka származik a hazai termelőktől.
Kapcsolódó
Növekedési hormonok, antibiotikumok, szalmonella, rákkeltő anyagok, penészes hús - a Szlovák Baromfiipari Szövetség adatai szerint az elmúlt tíz évben több mint negyven olyan élelmiszeripari botrányt regisztráltak, amelyek a lengyel behozatallal kapcsolatosak.
Legolvasottabb
Véget vet az EU az orosz gáznak: megszavazták, Magyarország perre megy
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Orbán Viktor nem akar kártérítési rendszert, hiába a rémisztő botrány a Covid-vakcinák mellékhatási körül
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Lázár Jánosnak hamarabb jött a Jézuska, százmilliárdokat költhet el 2030-ig: ha nincs hitel, nincs MÁV?
Érdekes fordulatok jöhetnek a nyugdíjaknál: erről jobb, ha mindenki tud
Rendezést sürgetnek, így vágnák rendbe a nyugdíjakat
Jöhet az ónos eső: ezekben a vármegyében nem árt vigyázni