Egy robbantás szétszaggatta az orosz vasút pályájának egy szakaszát az ukrán határ közelében - idézte a Moscow Times Vlacseszlav Gladkovot, a Belgorodi régió kormányzóját. Az esemény április 12-én délelőtt történt, azzal egyidejűleg, hogy számos Ukrajnával határos orosz régióban emelték a terrorkészültség szintjét.

A robbantásban senki nem sérült meg. A kormányzó Telegramon megjelent közleménye semmit sem árul el arról, hogy mi lehetett az esemény hátterében. Csak annyit írt még, hogy vizsgálóbizottságot állítottak fel az okok kiderítésére. Az arra közlekedő vasúti járatok utasait leszállították a szerelvényekről és buszokon folytathatták tovább az útjukat. Ezeket a vonatpótló járatokat a következő napokban is fenntartják.

A helyszínhez közeli Sebekino városában a hírek szerint reggel 7 órakor hallották a robbanást, majd két órával később evakuálták a gyerekeket a település óvodáiból - árulta el a város polgármestere a RIA Novosztyi hírügynökségnek. A belgorodi hatóságok ezt követően bejelentették, hogy önkéntes katonai egységeket szerveznek

Az ukrán katonai hírszerzés nem sokkal korábban arra figyelmeztetett, hogy az oroszok terrortámadásokat indíthatnak Oroszország területén azért, hogy Ukrajnát tegyék felelőssé ezekért, újabb indokot szolgáltatva a háború folytatására. Nagyon valószínű, hogy úgy állítják be ezeket, hogy az ukránok a bucsai és a kramatorszki mészárlások állnak bosszút - mondta egy ukrán illetékes. Korábban a belgorodi hatóságok azt állították, hogy ukrán helikopterek hajtottak végre támadást az orosz város olajdepója ellen.