A négynapos munkahét legújabb, brit kísérleti programjában résztvevő vállalatok többsége szerint nem csökkent, hanem egyes esetekben inkább javult a termelékenység a munkahelyeken – derül ki 4 Day Week Global nevű nonprofit szervezet szerdán közzétett felméréséből, amelyet a New York Times szemlézett. 

Az elmúlt években már számos kísérletet folytattak az egy nappal csökkentett munkahét hatékonyságáról, többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Írországban, Új-Zélandon és Ausztráliában is. Most éppen Nagy-Britanniában zajlik a világ egyik legnagyobb ilyen projektje, melynek keretében júliusban 73 vállalat állt át ideiglenesen a modellre, tehát az alkalmazottak heti egy fizetett szabadnapot kapnak. 

Több mint 3300 munkavállaló vesz részt a tesztben bankok, a marketing, az egészségügy, a pénzügyi szolgáltatások, a kiskereskedelem, a vendéglátás és más iparágak területén, a tanulmány elkészítésében pedig Cambridge-i Egyetem, a Boston College és az Oxfordi Egyetem kutatói is közreműködnek. 

A koronavírus-járvány miatt már sok munkahelyen természetes a táv- és hibrid munka, azonban Joe O'Connor, a felmérést koordináló csoport vezérigazgatója szerint ezek nem orvosolják a kiégés és a túlhajszoltság problémáit, ezért fontos a mostani vizsgálatuk. 

Mindenki jól járt

Még csak félidőnél jár a hat hónapos kísérlet, azonban már a felmérést kitöltő 41 vállalatból 35 mondta azt, hogy a tesztidőszak novemberi befejezése után fontolóra veszi a négynapos munkahét folytatását. A válaszadó cégek közül kettő kivételével az összes arról számolt be, hogy a termelékenység vagy nem változott, vagy éppenséggel javult. Egy sor kérdést tettek fel a vállalatoknak, amelyekre 1-5-ig terjedő skálán lehetett több választ adni, a következők derültek ki:

  • A cégek 88 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a négynapos hét a kísérlet jelenlegi szakaszában „jól” működik a vállalkozásuk számára.
  • A válaszadók 46 százaléka azt mondta, a termelékenységük nagyjából azonos szinten maradt, míg 34 százalékuk szerint kissé javult, 15 százalékuk pedig arról számolt be, hogy jelentősen javult.
  • A vállalkozások nagyrészének zökkenőmentesen sikerült átállni a négynapos munkahétre, mindössze tízből ketten értékelték közepesre az átállás gördülékenységét. 

A kísérletben résztvevő társaságok egyes vezetői azt tapasztalták, hogy a négynapos munkahétnek köszönhetően az alkalmazottaknak több idejük maradt testmozgásra, főzésre, a családjukra és a hobbijaikra, ami javította a jólétüket, energikusabbá és produktívabbá tette őket. 

Más cégek arról is beszámoltak, hogy az alkalmazottak kevesebb hibát vétettek munkájuk során, valamint jobban tudtak együttműködni a tesztidőszak alatt. Az ötlet kritikusai javarészt a többletköltségek, valamint a cégek versenyképességének csökkenése miatt aggódtak.