Az egészséges életmód iránti érdeklődés megmutatkozik a lapolvasási szokásokban és a szabadidő eltöltésének módjában egyaránt: az egészségükkel törődők az ilyen témákat feldolgozó - egészségmegőrzéssel foglalkozó, gasztronómiai, női életmód- és fitneszlapok - magazinok rendszeres vagy alkalmi olvasói, ugyanakkor az átlagosnál intenzívebben - legalább heti rendszerességgel - sportolnak. A téma iránti érdeklődés, ami tehát egyértelműen tetten érhető a lapolvasási szokásokban és a testedzési hajlandóságban, érdekes módon nem ütközik ki az egészséges termékek fogyasztásában: a teljes lakosság fogyasztása és az "egészséges" életmód hívei között nem mutatható ki szignifikáns különbség. Égetett szeszesitalt a megkérdezettek 5,1 százaléka fogyasztja intenzíven, a szalonna esetében ugyanez 8,4 százalék. A gabonapelyhek esetében az intenzív fogyasztók aránya 5 százalék volt, míg joghurtot 14,6 százalék eszik rendszeresen.