Pedro Nuno Santos portugál infrastrukturális és lakásügyi miniszter csütörtökre virradó éjjel lemondott hivataláról a nagy közfelháborodást kiváltó félmillió eurós végkielégítés miatt, amelyet egy kormánytisztviselő kapott a felügyelete alá tartozó TAP állami légitársaságtól. A TAP később megerősítette az összeget, amiFernando Medina pénzügyminiszter lemondását idézte elő -írja a Politico.

"Tekintettel az ügy körül kialakult közvéleményre és közhangulatra, Pedro Nuno Santos infrastrukturális és lakásügyi miniszter ezzel összefüggésben politikai felelősséget kíván vállalni, és benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek" - jelentette be Nuno Santos hivatala közleményben. Antonio Costa miniszterelnök nem sokkal később elfogadta a lemondását.

Reis távozását a légitársaságtól a TAP jogi szolgálatai és egy külső ügyvédi iroda követte - áll az infrastrukturális miniszteri hivatal közleményében. "Nem küldtek információt arról, hogy jogi kétségek merültek volna fel a készülő megállapodással kapcsolatban, sem pedig más lehetséges alternatívákról" a félmilliós kifizetéssel kapcsolatban.

Mégis, mivel Nuno Santos tudomást szerzett a megállapodás feltételeiről, és tekintettel az időközben felmerült kételyekre, magyarázatot kért a TAP-tól a folyamatról. Az említett magyarázatok kézhezvétele után a körülményekre való tekintettel lemondott - áll a közleményben.