Egyszerre lehet pénzt keresni, tapasztalatot gyűjteni, a várost tisztán tartani és a környezetvédelemre is odafigyelni akkor, ha a dolgozni vágyó diákok lekötnék magukat a nyári időszakban Bécs városa által felkínált munkalehetőségek egyikében.

A "Mein Wien" című bécsi lapban megjelent kedvcsináló álláshirdetés szerint a hulladékgazdálkodás és a takarítás több szegmensében tárt karokkal várják azokat a 18. életévüket betöltött fiatalokat, akik vagy osztrák állampolgársággal vagy állandó lakcímmel rendelkeznek.

Az álláshirdetés szerint júniustól októberig várják a jelentkezőket, fontos a jó német nyelvtudás és a jó fizikai erőnlét is. A város heti 40 órás munkáért bruttó 2157,61 eurós havi fizetést kínál. (Ez forintban nagyjából 830 ezer forintot jelent)

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt, Magyarországon a legtöbb diáknak a bérezés a legfontosabb szempont a nyári munka kiválasztásánál, mégis sokan alulbecsülik mekkora keresetre számíthatnak, ha úgy döntenek dolgoznának szabadidejükben. Egyes helyeken akár kezdőként is elérhető a 2000 forintos órabér, de egy felmérés szerint a diákok 80 százaléka az 1150 és 1500 forint közötti fizetéseket tartja reálisnak.