A Mobility Mixx szolgáltatást igénybe vevő cégek egyedi kártyákat adhatnak munkatársaiknak, amelyek segítségével változatos utazási módok válnak elérhetővé, a hagyományos értelemben vett céges gépkocsik vagy a vállalaton belül többek által is vezetett pool autók mellett például az új szolgáltatás segítségével könnyedén mehetünk taxival vagy választhatjuk akár a tömegközlekedést is. Az új megoldással a vállalati kiadások mellett a környezeti terhelés is kézzelfoghatóan csökkenthető.

A Hollandiában igen népszerű városi bér-bicikli hálózatot is részévé tették a LeasePlan rendszernek, amely az utazás előtt mindig javaslatot tesz a leginkább költségkímélő alternatívákra, és a hozzájuk tartozó kiadásokkal nyomon követi az összes megtett utat. A kártya segítségével a munkatársaknak készpénzhasználat nélkül is lehetőségük nyílik igénybe venni alternatív közlekedést. Emellett, a társaság Luxemburgban az Avisszal közösen mutatott be egy új, innovatív szolgáltatást, amely egy online időpontfoglaló rendszerrel teszi lehetővé a cégen belüli közös autóhasználatot. A vállalati gépkocsik kisebb számban, de szélesebb körben állnak rendelkezésre a speciális online foglaló-rendszer révén.

Ahhoz, hogy ezek a szolgáltatások hazánkban is megjelenhessenek, a közlekedési kultúra és a státuszszimbólumnak tekintett cégautók tekintetében komoly szemléletváltásra van szükség - fogalmazott Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója.