Pozíciótól, bérsávtól függően, soron kívüli alapbérfejlesztésben, több szakterületen egyhavi karácsonyi juttatásban, valamint kibővült cafeteria csomagban és családosoknak nyújtott munkaidő-kedvezményekben részesülhetnek a cégcsoport munkatársai.

Az október 1-jével bevezetett béremelésből több ezer munkavállaló részesülhet, amennyiben letöltötte próbaidejét. Ezen felül rendkívüli, egyösszegű egyhavi bérkifizetést is végrehajtanak a mozgóbérben vagy egyéb pluszjuttatásokban nem részesülő, jellemzően támogató területen dolgozó munkatársak számára. A két intézkedés összköltsége 2 milliárd forint.

További fontos lépés a holding tagbankjaiban működő cafeteria rendszer harmonizációja és kiterjesztése, amely több ezer munkatárs számára az eddigi keret duplázódását jelenti; ennek pluszköltsége eléri az 1 milliárd forintot.

Plusz szabi is járhat

Az átfogó intézkedéscsomag elemeként a bankcsoport minden munkatársára kiterjeszt olyan munkaidő-kedvezményeket, amelyeket a jogszabályok nem garantálnak. Házasságkötés esetén 3 nap szabadságot igényelhetnek a dolgozók, a szülők és nagyszülők pedig évente akár 3 nappal többet maradhatnak családjaikkal a törvényileg előírt pótszabadságon felül.

 

Bár idén már végrehajtottak egy jelentős mértékű általános béremelést, és kibővítették szociális juttatásaik körét, az inflációs környezet miatt fontos, hogy kollégáik kompenzációját versenyképes szinten tartsák - derült ki Dobi Kitti humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettes szavaiból. Az anyagi juttatásokon túl extra szabadnapokat is biztosítanak kollégáiknak, mivel tudják, hogy a hármas bankfúzió különleges munkaterheléssel jár - írta az MTI.

 

A Magyar Bankholding néven egyesítették az állam részvételével és asszisztálásával a Budapest Bankot, az MKB Bankot és a Takarék-csoportot. A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése 2022. március 31-én megvalósult, a hitelintézet MKB Bank Nyrt. néven működik. A Takarékbank jogi fúziója jövő év májusáig történik meg. Innentől MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal működnek tovább a pénzintézetek.