A létrejövő jogutód társaság az egyesülést követően MKB Alapkezelő Zrt. néven fog működni, a közös szervezet által kezelt vagyon pedig megközelíti az 1200 milliárd forintot.

Célunk a további növekedés az alapkezelői és vagyonkezelői piacon. "A két alapkezelő között, mind a Magyar Bankholding többi leányvállalatával számos szinergia lehetőség adódik, ezek kihasználása révén jelentős értéket tudunk teremteni ügyfeleink és az egész Bankholding számára" - idézik a közleményben Tóth Nándort, az MKB-Pannónia Alapkezelő vezérigazgatóját, aki az egyesül szervezet vezérigazgatója lesz.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő is figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek és a partnerek számára zökkenőmentesen valósuljanak meg - áll a közleményben.

A Magyar Bankholding Csoport az ország második legnagyobb bankcsoportja, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesítésével. A Budapest Bank és az MKB Bank 2022. március 31-én egyesült, a hitelintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik. A Takarékbank 2023. májusáig csatlakozik, addig vezetik be az egységes nagybank új márkáját.

A csoport piacvezető a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezésében, az agrár- és élelmiszeriparban, valamint a lízing piacon. 2,2 millió lakossági és 375 ezer vállalati ügyféllel, az ország legnagyobb fiókhálózatával, illetve több mint 10 000 munkavállalóval rendelkezik. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 9966 milliárd forintot - írták.