A VSquare információi szerint a Sanlorenzo olasz cégtől egy magyar ügyfél készül vásárolni egy 73 méter hosszú jachtot: a 73steel a Sanlorenzo legnagyobb modellje, a megrendelőnek 2028-ig várnia kell az egyedileg legyártott, nagyjából 100 millió dolláros értékű (36 milliárd forint) hajóra.

A 62 méteres Rose D'Ort – ami tavaly nyáron a Mészáros házaspárt fuvarozta a Földközi-tengeren – 75 millió dollárosra becsülték, amelyet hivatalosan a Mészáros Lőrinc-féle Magyar Bankholding egyik leányvállalata lízingelte.

A VSquare megkereste a bankot az új hajóval kapcsolatban, arról érdeklődve, hogy besegítenek-e a finanszírozásban, ők azonban a banktitokra hivatkozva nem adtak információt a lapnak. A Sanlorenzo nem válaszolt arra a kérdésre, hogy gyártás alatt van-e egy új megajacht az ismeretlen magyar ügyfélnek.

Az elhíresült 42 méteres Lady MRD követett 20 millió dollárt ért. Az a hajó hivatalosan Szijj László tulajdonában volt. Ennek az exkluzív utasa volt többek között Szijjártó Péter külügyminiszter és családja is 2020-ban. A Lady MRD-t először a Seagull MRD (50 méter, 35 millió dollár), majd a Rose d'Or 75 millió dolláros szuperjachtja váltotta fel.