A cég 1,2 milliárdos beruházását további 500 millió forint állami támogatással egészíti ki Magyarország Kormánya a Versenyképesség Növelő Támogatási Program részeként, tovább erősítve ezzel a magyar autóipar beszállítói ágát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hetekben Szingapúrban.

A befektetést követően ipari robotok előállításának első fázisát is Miskolcon alakíthatják majd ki, a már meglévő autóipari alkatrészek gyártása mellett.

A Patec - konszern leányvállalata több mint tíz éve jelen van Miskolcon. Az autós ablaktörlőrendszerek különböző részeit előállító üzemük azóta számos fejlesztésen és bővítésen átesett. 2018 tavaszán alakították ki mostani telephelyüket a Mechatronikai Ipari Parkban - tájékoztatta a Napi.hu-t Juhász-Nagy Judit, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója.

A befektetés pontos kezdete és a gyártás elindításának dátuma egyelőre nem ismert, de a közel 80 főt foglalkoztató cég további 71 új munkahely létrejöttével számol a beruházást követően - tette hozzá az Miskolc Holding munkatársa.

A magyar Patec Precision Kft. a szingapúri cég első európai leányvállalata volt. Partnerei között számos multinacionális cég szerepel, mint például a német Volkswagen - csoport, a borsodi megyeszékhelyen is gyárral rendelkező, szintén német Bosch, vagy éppen a japán Mitsuba autóipari vállalat. A tavalyi beszámolójuk szerint árbevételük meghaladta az 1,2 milliárd forintot, de adózás előtti eredményük 121 millió forintos veszteséget mutatott, derül ki a Céginfo.hu összesítéséből.