"Azonnali hatállyal visszahívjuk az Arlonban készült Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schokobons, Kinder Happy Moments, Kinder Mix 198g, Kinder Maxi Mix 133g, Kinder adventi naptár 127g termékek teljes gyártását" - közölte a gyártó cég, a Ferrero hétfőn. 

A vállalat elismeri, hogy voltak belső hiányosságok, melyek késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában.

Ez pedig befolyásolta a vizsgálatok gyorsaságát és hatékonyságát. A gyárat csak a hatósági engedély birtokában nyitják meg újra.

A magyar leánycég egyúttal közölte: 

A Ferrero Magyarország Kft. által forgalmazott, más európai gyárakban gyártott Kinder márkák, beleértve a 20g-os Kinder Meglepetés és a Kinder üreges húsvéti nyúl termékeket, NEM TARTOZNAK a visszavont termékek körébe.

:

A visszahívás a közlemény szerint tehát csak a belgiumi Arlonban gyártott Kinder termékeket érinti. Az arloni üzem éves szinten a világszerte gyártott Kinder termékek teljes mennyiségének körülbelül 7 százalékát teszi ki. A cég helyi megoldásokkal segíti a fogyasztókat a visszahívásban. "Ez az egyetlen és helyes döntés, amelyet meg kellett hozni az élelmiszer-biztonság maximális szintjének biztosítására és a további szennyeződések kockázatának kiküszöbölésére. Mélységesen sajnáljuk az esetet. Szeretnénk őszintén elnézést kérni minden fogyasztónktól és üzleti partnerünktől, és köszönjük az élelmiszer-biztonsági hatóságok értékes útmutatásait" - áll a közleményben. 

Az alapítás óta a Ferrero központi értékeit képezik az élelmiszer-biztonság, a minőség és a fogyasztókról való gondoskodás, melyeket mélyen érintett ez a komoly esemény. Minden lehetséges lépést meg fog tenni, hogy megőrizzük fogyasztók teljes bizalmát.