Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent hirdetmény szerint módosították a kormányzati szakpolitikai tanácsadásra (2020-2022) szóló megbízást. Az eljárást még az Innovációs és Technológiai Minisztérium írta ki, és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. nyerte meg 2020 májusában, nettó 9,3 milliárd forint keretösszeggel. A teljesítési idő 33 hónap volt.

A felek most a teljesítési időt 12 hónappal meghosszabbították, az ellenértéket pedig – közös megegyezéssel – nettó 12 milliárd 545 millió forintra emelték.

Új kutatást is rendeltek

A tárca utódja, a Technológiai és Ipari Minisztérium egy új, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményét is közölte a uniós közbeszerzési közlönyben. A nem nyilvános közbeszerzés indoka az, hogy a mostani ajánlatkérő jogelődje – ennek az eljárásnak az előzményeként – uniós, nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, amelyben jelezte, hogy az előzmény eljárás által megvalósított alapprojekttel összhangban álló azonos, vagy hasonló szolgáltatás megrendelésére alkalmazhatja a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást.

A Századvégnek ezúttal 1,258 milliárdért felmérést kell végezni az EU tagállamaiban, valamint Norvégiában, Svájcban, Nagy-Britanniában, kiegészítve a Balkán országaival (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró, Szerbia, Törökország és Moldova), összesen 38 országban. A kutatás olyan aktuális társadalmi, politikai és közéleti témákat vizsgál az egyes országok közvéleményében, melyek terén az egyes tagállami és az európai közvéleményben tapasztalható attitűdök a magyar kormányzati döntéshozatal szempontjából kiemelten fontos információtartalommal bír.

A nyertesekkel október 28-án kötött szerződést az ajánlatkérő.