A francia Auchan-csoport új megoldást vetett be tavaly: Auchan Minute konténerboltokat nyitott például Kínában.

Az üzletek 18 négyzetméteresek és teljesen automatikusan működnek. Választékuk nagyjából félezer termékből áll.

Az éjjel-nappal elérhető boltba egy okostelefonos applikáció segítségével lehet bejutni. A termékeket úgy kell beszkennelni, mint egy önkiszolgáló kasszánál, majd az okostelefonon látható virtuális kosárban megjelennek és az alkalmazáson keresztül történik a fizetés.

Ígéretesnek tűnik

Megkérdeztük a magyar Auchant, hogy tervezik-e Magyarországon az automata konténerboltok telepítését.

A boltlánc közölte: "Ezt a koncepciót a világ számos országában telepíti és teszteli az Auchan. Kínában már 150 Auchan Minute üzemel, és év végére több százat tervez nyitni a vállalat."

A Minute-eket ígéretesnek tartja az Auchan, a vállalat csoportszinten folyamatosan tanulmányozza a terjeszkedési lehetőségeket. Megvizsgálják az adott piacokat és az országonként eltérő vásárlói igények és elvárások alapján döntenek az esetleges bevezetésről. A magyar Auchan válasza alapján tehát konkrétumokat nem lehet tudni a konténerboltok esetleges megjelenéséről.

A Buksza már évek óta azt is rendszeresen megkérdezi a boltlánctól azt is, hogy tervezi-e az Auchan-csoport másik kisbolt-koncepciójába tartozó - a sarki boltoknak megfelelő - úgynevezett  A2Pas (magyarul két lépésre) üzletek bevezetését a magyar piacon. A boltlánc erről sem közölt konkrétumokat, csak annyit, hogy az igények és lehetőségek függvényében döntenek erről.

Címlapkép: Auchan Minute üzlet Kínában - Auchan Retail