Egyre több vállalat ad a fizetést kiegészítő támogatást dolgozónak az elszállt infláció nyomán, ám persze nem a magyar kis- és középvállalkozásokról van szó - derül ki az Mfor nem teljes körű körképéből. A CIB Bank 420 millió forintot fordít arra az inflációs kihívások enyhítésére szánt támogatásra, amelyet egy bizonyos bérszintig osztanak majd szét a dolgozók között.

Magyar Bankholding az év első felében átlagosan 10 százalékos bérfejlesztést hajtott végre, de emellett vizsgálják annak lehetőségét, hogy van-e keretük további kiegészítő emelésre, és hogy milyen módon tudják kompenzálni az infláció hatását.

Nem csupán a bankok léptek

A Magyar Suzuki idén elindított egy teljesítményalapú pótlékrendszert, amely közvetlenül díjazza a termelésben dolgozók eredményét. Emellett idén decemberre is 13. havi bónuszkifizetést irányoztak elő a teljes munkaerő-állományára vonatkozóan.

A Yettel egyrészt a bónuszt kapó kollégáknak az első félévre vonatkozó bónuszt már a júliusi fizetéssel együtt átutalta, másrészt a munkába járási költségtérítés összegét megemelték. K&H-csoport idén már nyújtott egyszeri pénzbeni juttatást munkatársainak összesen 1,6 milliárd forint értékben.