Ezen a héten csütörtökön új üzletet nyit az Aldi, mégpedig Egerben, a Mátyás király utca 138. szám alatt. A konkurencia a közvetlen szomszédban van, a Pennynek ugyanis a Mátyás király utca 139-ben van üzlete. Emellett a megyeszékhelyen ott van a több boltlánc is, többek között a Spar, a Tesco és a Lidl is. 

Az Aldi egri boltnyitása a helyi médiumokban többször is felmerült, de mostanáig nem lett belőle semmi. Az Egrinapok.hu szerint egyébként a város új Aldi-üzlete a legnagyobbak közé tartozik majd az országos hálózatban, 1421 négyzetméteres lesz. Vagyis méretesebb, mint a legnagyobb - a Lurdy Házban található - fővárosi bolt, amely 1300 négyzetméteres, ugyanakkor kisebb, mint az 1500 négyzetméteres alapterületével az ország legnagyobb Aldi-üzletének számító szegedi egység. 

Az Aldinak összesen több mint 150 boltból áll a magyarországi hálózata, a középtávú tervekben 200-250 egységből álló hálózat létrehozása szerepel, a cég ennyi üzlettel tartaná lefedettnek a piacot. A másik két diszkonthálózat közül a Penny már több mint 220 bolttal, a Lidl pedig 190 üzlettel rendelkezik.