Arra a kérdésre, hogy mennyire válságos az üzemanyag-ellátási helyzet, Grád Ottó az ATV-ben azt mondta: jelenleg nem tudják biztosítani az üzemanyag-ellátást azon a színvonalon, ahogy azt korábban megszokhatták a fogyasztók.

Együtt kell élni azzal a következő időszakban, hogy nem tudunk tankolni, mivel az üzemanyagok egy-egy típusa elfogy, vagy azzal, hogy akár a teljes benzinkúton nincs üzemanyag-ellátás - fogalmazott a főtitkár az Index összefoglalója szerint.

Mindennapos lesz a hiány

Vannak nehézségek, és a következő időszakban az is egy komoly eredmény lesz, ha a jelenlegi színvonalon tudjuk tartani az ellátást. Mindennaposak lesznek azok a gondok, hogy a vásárlók nem kapnak majd mindig bizonyos üzemanyagfajtából – fogalmazott a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A tankolási limitről azt mondta: nem gondolja, hogy a legtöbb nagy hálózathoz tartozó töltőállomáson lejjebb kellene vinni az 50 literes napi limitet, és remélhetőleg ez a mennyiségű korlátozás elegendő lesz ahhoz, hogy a következő időszakban az ellátást biztosítani tudják.

Induljon teli benzintankkal útnak!

A balatoni krízist azzal magyarázza, hogy a hétvégén jóval jelentősebb fogyasztás alakul ki a turisztikai központokban. Erre előre nem tudnak rákészülni, mivel nincsenek olyan szabad logisztikai kapacitásaik, amelyekkel megoldhatóvá válna, hogy az egyéni fogyasztásnak megfelelően több üzemanyagot szállítsanak egyes régiókba, például hétvégén a Balatonhoz.

Grád Ottó arra is kérte a fogyasztókat, hogy ha lehet, tele tankkal induljanak el. Úgy véli, a nagyvárosokban még tudnak tankolni, mivel ott még jó arányban találni üzemanyagot, szinte valamennyi terméktípus elérhető.