A vállalatcsoport konszolidált kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) az első kilenc hónapban 68 százalékkal, 16,3 milliárd forintra emelkedett az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

A tájékoztatás szerint az árbevétel elsősorban a megnőtt energiapiaci árak miatt emelkedett jelentősen, de ezt kiegészítette az Alteo Szabályozási Központ növekvő kapacitás-bevétele és a kiskereskedelmi szegmens árbevételének dinamikus fejlődése.

Az EBITDA növekedését elsősorban a hő- és villamosenergia-termelést irányító szabályozási központ kimagasló eredményességével, a kiskereskedelmi szegmens rekord eredményével, valamint a vállalat megújuló erőműveinek stabil, jó teljesítményével indokolták.

A társaság jelezte, hogy az energiapiacon jelentősen éreztette hatását a háborús helyzet, az Alteo eredményességét ugyanakkor a háború kiváltotta energiapiaci sokkok nem vetették vissza, a fenntarthatóságra és a megújuló alapú energiatermelés elterjedésére alapozó stratégia alapjait inkább erősítették.

Az elmúlt időszak kiemelkedő eredménynövekedése megerősíti, hogy sikeres és eredményes a 2019 végén prezentált, majd 2022 elején frissített stratégia, és annak végrehajtása - hangsúlyozta az Alteo.

Az Alteo Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A papír 2870 forinton zárt pénteken, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3200, a legalacsonyabb 1550 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!