A magyar EU-elnökség kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a hazai turizmus a nemzetközi figyelem középpontjába kerüljön, és bemutassa a fejlesztéseit az uniós tagállamoknak – mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Az MTÜ vezetője az ügynökség és a Nemzetgazdasági Minisztérium közreműködésével megszervezett, budapesti Európa–Kína Turizmus Dialógus konferencián tért ki a magyar EU-elnökség szerepére – írja az Index.

Budapest mint az uniós turizmus stratégiai központja 

A július 1-jén megkezdett soros elnökség ideje alatt az MTÜ a turisztikai szakpolitikai témák kormányzati felelőseként az Orbán-kormány nevében munkacsoporti egyeztetések, szakmai konferenciák házigazdája lesz.

Ezenfelül elnököl abban a munkacsoportban, ahol szakértői szinten vitatja meg a 27 tagállam az ágazatot érintő legfontosabb szabályozási kérdéseket.

Könnyid László szerint a magyar EU-elnökség féléves időszaka egyedülálló alkalom a belföldi úti célok népszerűsítésére, illetve a közeli küldőpiacokból érkező vendégek érdeklődését felkeltésére.

Novemberben Budapest szolgál majd a turisztikai szakemberek legmagasabb szintű évenkénti konferenciája, az Európai Turizmus Fórum helyszínéül.

Beindult a vallási turizmus - 50 ezer vendégéjszakát hoznak a Jehova Tanúi

Budapesten július 5. és 7. között az MVM Dome és a Groupama Aréna lesz a kongresszus két fő helyszíne.

A részletekről ITT írtunk bővebben.