Magyarországon karácsonykor hagyományosan az alaphal a ponty, a teljes fogyasztás mintegy 65-75 százalékát adja, de egyre jobban keresett az év végi ünnepekre az afrikai harcsa is.
Ilyenkor felbukkannak további olyan szálkamentes halfajok, amelyek fogyasztása év közben még elenyésző, ilyen például a szürkeharcsa, a süllő és a pisztráng is.
Az év végén fogy el Magyarországon az éves halfogyasztás körülbelül 35 százaléka. Nagy öröm számunkra, hogy folyamatosan nő a hazai halfogyasztás, ami jelenleg 6,7 kg/fő/év, ez nagy előrelépés a 1990-es évekhez képest, amikor még 2 kg/fő/év körül alakult a fogyasztás, de még így is nagy elmaradásban vagyunk az EU átlagtól, ami 25 kg/fő/év - írta közleményében a MA-HAL.
A halárusító helyekről a térképet itt, a MA-HAL weboldalán találják meg.
Legolvasottabb
Visszanyalt a fagyi: újabb devizahiteles nyert pert, megkopasztja a bankot a győztes ügyfél
Orbán Viktor a brüsszeli csúcs után: Vétójog nélkül nincs értelme, hogy az unióban legyünk
Történelmi döntés: vényírási jogosultságot kapnak a gyógyszerészek, már régóta vártak erre
Durva számokat közölt a Wolt – akadt, aki félszáz pizzát és spagettit rendelt
Napirendre került: tarthatatlan a 28 500 forintos minimálnyugdíj, ennyiből nem lehet megélni
Személyi következménye lett a kitudódott vezetői fizetéseknek a HUN-REN-nél
Ha akarták volna, a magyar drogmilliárdosok simán kifizethették volna a havi nyugdíjakat
Anyáznak, amihez jó képet kell vágni: a teljes futárszektor súlyos válságban van
Ennyi pénz hullik a kisgyermekesek ölébe év végén