Maximum 20 ezer forintért lehet benzint venni a Shell kútjain, gázolajból pedig 50 ezerért lehet tankolni. Az Infostart szerint a Shell "az elmúlt napok csökkentett beszállítói kapacitásra" hivatkozva jelentett be a korlátozást.

A Shell Hungary zRt. töltőállomás-hálózatában tankolásonként maximum bruttó 20.000 Ft értékű Shell FuelSave 95 benzin, illetve maximum bruttó 50.000 Ft értékű Shell FuelSave Diesel üzemanyag vásárolható 2022. november 25-től.

 

Az intézkedés alól mentesül néhány kiemelt töltőállomás, például az autópályák mellett.

A kisebbeknek már szóltak

Mint arról beszámoltunk, a Mol arról tájékoztatta korábban a kisebb, családi vállalkozás keretében működő benzinkutat, hogy az ország működése és az energiabiztonsága érdekében november 28-tól, hétfőtől nem tudnak ismét sem dízel üzemanyagot, sem benzint biztosítani a számukra. Az intézkedés 400-500 benzinkutat érint. Jellemzően egy-egy töltőállomáson 8-9 ember dolgozik, most 4-5 ezer ember állása került veszélybe - mondta a Napi.hu-nak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke.

„Átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása, és olyan kutakat, kiskereskedőket érint csak, amelyeknek a Mol nem tartozik kiszolgálási kötelezettséggel” – közölte a Mol pénteken. Az intézkedésre az olajtársaság szerint azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás. A Mol szerint a korlátozásra azért is szükség volt, mert a 480 forintos literenkénti áron bevezetett ársapka miatt továbbra is jelentős itthon az üzemanyagkereslet.

Az FBSZ frissítette a listáját, amelyen csak nőtt az üzemanyaghiánytól szenvedő töltőállomások száma. A teljes lajstromot ezen a linken találja.