Szakácshiány miatt bezárt Szeged legrégebbi étterme, a Gulyás csárda. Holló János, az étterem tulajdonosa a szegedinap.hu-nak elmondta, náluk 15 napot dolgozott egy szakács és 15-öt pihent.
"Nettó 450 ezer forintot tudtam, fizetni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtartsam a munkaerőt" – mondja a bezárás után 9 nappal Holló, aki 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől, az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt-.től.
A szegedikocsmak.blog.hu szerint az 1950-es évektől három gazdasági szervezet vett részt a helyi vendéglátásban, a Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat reprezentatív üzletei Szegeden működtek, ilyen volt a Hági és a Szeged étterem is.
Az országos hatáskörű Hungar Hotels vállalat legnagyobb területi igazgatósága a szegedi volt: a Tisza, a Royal és a Hungária Szálloda, valamint az Alabárdos étterem is hozzájuk tartozott. Az előzőek mellett a Szeged és Vidéke ÁFÉSZ üzemeltetett vendéglátóhelyeket a városban.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Bele ne főzze semmibe, inkább vigye vissza!
A világhírű grófi család tőzsdére vitte a kastélyait és a szigeteit is
Véget vet az EU az orosz gáznak: megszavazták, Magyarország perre megy
Kezd beütni a baj, látogatási korlátozást rendeltek el egy magyar kórházban
Nyakunkon a kór, amitől mindenki félt, már a magyarok közt is elszabadult az új influenza
Zombihajók, CIA, precíziós csapások – Trump rejtett háborút indított?