A közgyűlés döntött arról is, egy év múlva, 2023. július 1-jétől kiterjesztik a díjköteles zónákat, így a többi közt Újszeged belvároshoz közeli utcái és terei is fizetőssé válnak.

A szegedi parkolási díjak 2013 óta változatlanok voltak. A részben a parkolási bevételből finanszírozott közösségi közlekedés állami támogatása a töredékére esett vissza, jelenleg csak a költségek 10 százalékát fedezik, míg az utasok a 20 százalékát, 70 százalékot az önkormányzat biztosít - mondta Botka László polgármester.

A közgyűlés határozott arról, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. új ügyvezető igazgatója Knezevics Viktor, a BP szegedi szolgáltatóközpontjának előző vezetője és az energetikai cég korábbi országigazgatója lesz.

Döntés született arról is, hogy a Dóm téren, a Nemzeti panteonban kihelyezik Varga Mátyás Kossuth-díjas díszlettervező fejszobrát, Gratner Jenő szobrászművész alkotását.

Nem csak Szegeden drágul a parkolás

Korábban a Telex szedte össze, hogy több nagyvárosban is módosul a parkolási rend, vagy emelnek a díjakon. Ebbe a körbe tartozik Budapest is, ahol szeptember 5-től a mostani zónarengeteg helyett négy övezet lesz, amelyekben óránként 200-600 forintért lehet majd parkolni.