A különböző márkajelzésű – többek között Gucci, Hugo Boss, Dior, Burberry, Armani, Chanel – cipők, ruhák és parfümök, valamint a Louis Vuitton nyakláncok, brossok és napszemüvegek nem állták ki a márkahitelesség szakértői próbáját. A NAV munkatársai a 30 millió forint értékű hamis terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

A pénzügyőrök az egykori Ganz-gyár területén kialakított piacon ellenőriztek. A különböző luxusmárka-jelzésű lábbelikről, ruhadarabokról és parfümökről, valamint a nyakláncokról, brossokról és napszemüvegekről a szakértők egyértelműen megállapították, hogy azok egytől-egyig hamisítványok. 

A NAV korábban egy sajtmaffiára is lecsapott. Lapunk szombaton írt arról, hogy vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség a több mint 5 milliárd forint áfát elcsaló, sajtkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjai, a 15 emberből álló banda tagjai és az azt segítő 14 emberrel szemben. A szervezet győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.