A munkavállalók most sokkal inkább megbecsülik a munkahelyüket, viszont a lelkiállapotuk rosszabbnak bizonyul.

A kata változása, az energiaárak robbanásszerű emelkedése, az infláció és a fizetőképes kereslet várható visszaesése mind abba az irányba mutat, hogy új időszak jöhet a munkaerőpiacon - véli Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary Kft. ügyvezető tulajdonosa. Most, hogy a nagyvállalatoknál kilátásba kerültek a tömeges elbocsátások, a kis- és középvállalkozások (kkv) kerülhetnek helyzetbe.

Nagyon nőhet az aktív álláskeresők száma a korábbi munkahelyük megszűnése vagy a költségek optimalizálásból fakadó elbocsátások miatt. Jellemző a munkaerőpiacra most a passzív álláskeresés is, amikor az alkalmazottak nem keresnek ugyan új munkahelyet, de nyitottak az előnyös ajánlatok fogadására.

A magasabban képzett munkaerőnek magasabbak is lesznek az elvárásai, és most nem feltétlen megszerezni, hanem megtartani lesz őket a nehezebb.

Előnyben a stabil, jó nevű vállalkozások

A piaci körülményeket látva a dolgozók alighanem jobban meg fogják becsülni a munkahelyüket, és a motivációs pontok között ismét a csúcsra emelkedhet a biztonság – azaz a vállalat stabil pénzügyi háttere – a munkavállalók részéről.

„Most különösen nem mindegy, hogy milyen emberekkel dolgozunk együtt, ilyenkor lehet minőségi cseréket végrehajtani az állományban. A nehéz időszakot azok vészelhetik majd át könnyebben, akiknek a jó termék és szolgáltatás mellett szervezett csapatuk és pénzügyi tartalékaik is vannak. Ebből a helyzetből az jöhet ki nyertesen, aki nem behúzza a kéziféket, hanem kánaánként tekint a változásokra” – mondta Nemes-Nagy Szilvia.

A munkavállalók lelkiállapota romlott

A Performia Hungary Kft. ügyvezető tulajdonosa azt tapasztalja, hogy rengeteg ember kétségbeesett, mert nem tudják, mi jöhet még. Féltik a munkahelyüket, sokaknak van poszt-Covid egészségügyi problémája, és a home office miatt teljesen zárkózottá váltak. A körülöttünk lévő megszámlálhatatlan változás hatására pedig a bizonytalanság egyre csak nő.

„A munkavállalók lelkiállapota nyomot hagy a cégben, és meghatározza a csoport hangulatát. Legutóbbi felmérésünk szerint a munkavállalói boldogság rég nem látott alacsony szinten van, az emberek inkább már problémákban és akadályokban gondolkoznak, mintsem megoldásokban.”.

Emiatt a vezetőknek is sokkal keményebb dolguk van, hiszen nagyobb türelmet, figyelmet igényelnek a munkavállalók, akiknek több olyan gondjuk van, ami befolyásolhatja a munkavégzést.