Pénteken borult lesz az ég. A csapadékzóna tovább mozog észak, északkelet felé, hozzávetőlegesen az ország délnyugati felén várható csapadék: a Dunántúl északi felén havas eső, a Bakonyban és az Alpokalján inkább havazás, másutt eső lesz a jellemző. A hegyekben pár centiméteres hóréteg kialakulhat. Az esti órákban csökken a csapadékhajlam. A légmozgás gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható - írják a meteorológusok.

Szombaton nagyrészt borult, párás, helyenként ködös idő várható. Inkább csak kevés helyen süthet ki a nap - ilyen körzetek nagyobb eséllyel a Dunától keletre lehetnek. Helyenként szitálás előfordulhat, a nyugati megyékben időszakosan gyenge eső is valószínű. A keleties szél csak néhol élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban -3 és +3 között alakul. Kora délután 3, 9 fokra számíthatunk - 7, 9 fokot a naposabb helyeken mérhetnek.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult, helyenként párás, ködös időre számíthatunk - csak kevés helyen lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Több helyen is eshet időszakos jelleggel az eső. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. Hajnalra -2, +4 fok közé hű le a levegő. Délutánra 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet - 8, 10 fokot az átmenetileg kevésbé felhős tájakon lehet.