Péntekre virradó éjszaka az ország nyugati részén közepesen, vagy erősen felhős lesz az ég, míg keletebbre összesnek a nappal képződött gomolyfelhők, és gyengén felhős vagy derült idő valószínű. Többfelé várható zápor, zivatar, majd keleten csökken a csapadékhajam. Foltokban párásság, köd is várható. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon továbbra is erős marad, az Alpokalján, Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Emellett zivatarok környékén is előfordulhatnak erős, viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul.

Pénteken általában gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, de kezdetben a Dunántúlon erősen felhős területek is lesznek. Több helyen várható zápor, zivatar, legnagyobb eséllyel az ország középső harmadán. A hevesebb zivatargócokban felhőszakadás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, az Alpokalján, Kisalföldön viharossá fokozódik, emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23, 30 fok között valószínű, de a Tiszántúlon 31, 33, a Nyugat-Dunántúlon 21, 22 fok is lehet.

Szombaton a Dunántúl nagy részén derült vagy gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A Duna vonalában, illetve a Dunától keletre erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szelet erős, zivatarban néhol viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 13, 18, délután 24, 31 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Az északi szél országszerte élénk, néhol erős lesz. A hajnali 11, 18 fokról délutánra 26 és 31 fok közé melegszik fel a levegő - írják a meteorológusok.