Támogatási kérelmet nyújthatnak be magánszemélyek és szervezetek egyaránt, az elbírálás során előnyt jelent, ha a pályázati program célcsoportja egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermek(ek), valamint a program közvetlen elérése minél szélesebb körű.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton (online), az alapítvány weboldalán keresztül lehet beküldeni, az idei első negyedévre vonatkozóan, március 15-ig - adta hírül a a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló szervezete, a Pro Filii Alapítvány.

A tervek szerint évi egymilliárd forintból gazdálkodó alapítványhoz negyedéves ciklusokban, kizárólag elektronikus úton fordulhatnak a segítségre szorulók - írta az Index.

Az alapítványt azzal a szándékkal hívták életre 2021 végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye - olvasható az alapítvány honlapján.

A cégcsoport a magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként felelősséget érez a társadalom kiszolgáltatott rétegei, azon belül is elsősorban a gyermekek és családjaik iránt. A Pro Filii Alapítvány célja ezzel összhangban olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyarlakta településeken élők egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához.

Mészáros Lőrinc üzletember magánvagyonából, valamint a Mészáros Csoporton keresztül az utóbbi négy és fél évben mintegy 5,1 milliárd forintot költött adományozásra, jótékony célra, karitatív tevékenységre. A Pro Filii Alapítvány egymilliárdos pályázati keretét a vállalatcsoport cégei adományozzák az alapítványnak.

Az alapítvány kuratóriumának tagja a nagyvállalkozó három gyermeke (Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc), a bírálóbizottság tagja Barna Zsolt, Görbedi László, Tóth Krisztina, Konczné Kondás Tünde és Makai Szabolcs.