Juhász Edit lett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) új elnöke - írja péntek esti közleményében a MEKH. 

A hivatalra vonatkozó törvények értelmében Juhász Editet a MEKH élére Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök nevezte ki. 

A MEKH élén az új vezető megbízatása hét évre szól: Juhász Edit feladatát hivatalosan 2023. január 16-tól látja el.

A hivatal közleménye alapján Juhász Edit több évtizedes közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, jelentős szerepet vállalt többek között az energiahatékonysági irányelv átültetésében. 2016-tól helyettes államtitkárként felelt a nemzeti közműszolgáltatás szabályozási ügyeiért, 2018-tól pedig államtitkárként vett részt az állami tulajdonú energetikai, hulladékgazdálkodási és víziközmű szolgáltató vállalatok irányításában. Pályafutását 2021 októberében az MVM Energetika Zrt. jogi, vállalatirányítási és koordinációs vezérigazgató-helyetteseként, igazgatósági tagjaként, az EON Hungária Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként folytatta.

Horváth Péter János 2023. január 15-i hatállyal leköszön a MEKH éléről, új feladatáról az Energiaügyi Minisztérium ad tájékoztatást.

Új vezetőket kapott az Energiaügyi Minisztérium is

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben szerepelnek a kormányzati struktúra új államtitkárai. Mindezek alapján visszamenőleges hatállyal, 2022. december 1-vel a most létrehozott Energiaügyi Minisztériumnak egy miniszterhelyettese és két államtitkára lesz a jövőben.

Lantos Csaba tárcavezető helyettesítését Koncz Zsófia látja majd el, a két államtitkár pedig Reisz Anikó és Steiner Attila lesznek.