Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak – közölték az MTI-vel.

Magyar Posta azt írta: a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll így az ügyfelek rendelkezésére. Az újra nyitó postahivatalokról a postakeresőn lehet tájékozódni.

Október végén kezdődött a postabezárási hullám

A társaság még október végén jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését a háború és a szankciók okozta válság, valamint az energiaárak radikális megemelkedése miatt.

A hétfői közleményben kiemelték, hogy a cég új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott a postahelyekről. Ahol a települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, ott megállapodás született a további működésről.

A Magyar Posta október elején hozta nyilvánosságra, hogy melyik budapesti hivatalokat zárja be. A fővárosban október 8-tól 35 jellemzően alacsony forgalmú postát zártak be.