Péntek reggeli rádióinterjújában már jelezte a magyar kormányfő, hogy a hétvégén felveszi a harmadik oltást, amire Facebook-posztja szerint vasárnap reggel sor került.

Az MTI híréből később kiderült, hogy "az oltóorvos harmadik oltásként Modernát javasolt a miniszterelnöknek, így azt vette fel".

Orbán szavai szerint a harmadik oltás "felér egy életbiztosítással". A péntek reggeli műsorban úgy fogalmazott, "jó, ha van az ember zsebében egy maszk, de az nem véd meg bennünket, csak az oltásban bízhatunk.

Azt próbálom a lelkére beszélni az embereknek, hogy nem fogják tudni elkerülni a negyedik hullámot, és a delta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbiak. Nem abból kell kiindulni, hogy egy évvel ezelőtt mekkora veszélynek voltak kitéve, a mostani veszély sokkal nagyobb

- mondta.

A magyar vakcina fejlesztéséről kifejtette, a magyar vakcina legalább olyan jó lesz, mint a többi, és ezt hazai gyárban tudják majd gyártani. Ez azonban még bizonytalan, addig is a Szputnyik V magyarországi gyártásának megoldására is koncentrálni kell.