Hétfő reggel több mint 792 ezer fertőzöttet tartottak nyilván Magyarországon, ez azt jelenti, hogy huszonnégy óra alatt 677 új esetet regisztráltak - derül ki a koronavirus.gov.hu tájékoztatójából. 

A koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben (Covid-19) és szövődményeiben életét vesztette 91 beteg, így a járvány halálos áldozatainak száma 28 693 főre nőtt. A gyógyultak száma 575 610 főre emelkedett, az aktív fertőzötteké pedig pedig 188 083 főre csökkent. Hétfő reggel 3384 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 394-en voltak lélegeztetőgépen.

Az oltási programról a kormányzati járványportál azt írja, hogy eddig több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, 80 százalékuk - azaz 4,3 millió ember - már meg is kapta az első dózist. A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16-18 évesek számára hétfőn megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről sms-ben értesítést is kapnak az érintettek. Oltásuk csütörtök és jövő hét kedd között lesz Pfizer-vakcinával. A 18 év feletti regisztráltak továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tudnak jelenleg interneten foglalni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.