A portálnak a kórházi szobáról fotókat és videókat is elküldő 40 éves, kétgyerekes anya április közepétől kezdve köhögött és fulladt. Állapota nem javult, ezért beutalták az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályára, hogy a sokkal megbízhatóbb, úgynevezett PCR-teszttel állapíthassák meg, hogy fertőzött-e.

Körülbelül 4 napot kell bent töltenie, mert a megbízható eredmény végett a betegeket kétszer tesztelik egymás után. A nő a Korányiban úgynevezett izolációs szobába került, amelyet a beteg addig nem hagyhat el egyáltalán, amíg ki nem derül, hogy koronavírusos-e.

A többnapos tartózkodásra szánt helyiségben összesen egy kizárólag hidegvízes fali mosdókagyló volt, a lakótértól elválasztott wc pedig egyáltalán nem, helyette egy kis mobil útivécét helyeztek el odabent.

Mini pottyantós wc van behelyezve, az egész szaga átjárja a szobát. Tegnap óta senki nem jött fertőtleníteni. - írta még szombaton, május 9-én. A hosszú hétvége során, péntekről hétfő reggelig egyáltalán nem vitték ki a szemetet tőle és nem is takarítottak a szobát.

Eközben az egész épületet fűtik, (...) forró a radiátor miközben kint 28 fok van. a betegnek nem maradt más választása, mint leszedni az ablakot a fullasztó melegben... Péntek este a veszélyeshulladék kukából kiszedtem a zsákot, Domestosszal kimostam és abban fürödtem - írta a hölgy.

Megemlítette, hogy bár a vizsgálatokat kivéve orvost nem nagyon látott, a nővérek mindig kedvesek és segítőkészek voltak vele, a körülmények azok amik szerintem tapossák az emberi méltósághoz való jogot. Még a börtönökben is van mód az alapvető higiénia betartására. "Könyörgöm, vírus kellős közepén egy ilyen osztályon ilyen állapotok?" - írta a 444.hu-nak felháborodva.