A szaktárca közleményben ismerteti: új szabályok vonatkoznak a kenyerek összetételére és fajtáira, bővült a védett termékek listája.
Az új előírás 15 kenyér esetében szabályozza az összetételt. Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák.
Az élelmiszerkönyv felsorolja a védett elnevezésű termékeket, például a tejes tésztából készült péksüteményeket, a leveles tésztából készült finom pékárukat. A rendelet értelmében a védett elnevezéseket csak akkor lehet használni, ha a termékek megfelelnek az élelmiszerkönyvben rögzített követelményeknek.
Az FM hangsúlyozza: a módosítás támogatja a jó minőségű pékáruk elterjedését és a gyenge minőségű termékek visszaszorítását. A minisztérium szerint a jó minőségű élelmiszereket egyre többen keresik, aminek a hátterében a fogyasztói tudatosság erősödése áll.
Legolvasottabb
Magyarországra jöhet Vlagyimir Putyin, már az időpont is megvan
Nem áll le a kormány a pénzosztogatással, újabb milliárdokról döntöttek
Csőbe húzták az olimpiai bajnokot, mintegy 100 millió forintra vethet keresztet
Figyelmeztet a nyugdíjszakértő: 280 ezer forint állami támogatást is be lehet gyűjteni még idén
Bosszankodhatnak az ügyfelek: totális hálózati káosz a One-nál
Megnyomták a vészcsengőt: 30 magyar település áll a csőd szélén
Nagy bejelentést tett az államtitkár: így változnak jövőre a családtámogatások
Brüsszel bekeményít: ezentúl nem lehet akármilyen élelmiszert behozni Európába
Bitcoinnal fizettek egy mesterséges intelligenciával kreált műalkotásért