A város polgármestere szerint, a tervezett beruházást a jelenlegi súlyos lakáshiány indokolja – írja a tapolcaimedia.hu.  Dobó Zoltán úgy fogalmazott,

ha ebben a pillanatban plusz 100 darab szociális bérlakással rendelkezne a város, az sem lenne elegendő a helyi igények kielégítésére.

A tisztiszálló jelenleg még nem az önkormányzaté, azonban a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor miniszter ígéretet tett, hogy közbenjár és segíti az épület évek óta szorgalmazott városi tulajdonba vételét.

Terveik szerint, idén már meg is kezdhetik az előkészületeket. A 2023-as költségvetésben erre a célra elkülönítettek 25 millió forintot, amelyet a tervezésre és egyéb felmerült adminisztrációra fordítanak. Az első lépéseket tehát az idei költségvetésből teszik meg, a teljes építési, bekerülési költséget egyelőre nehéz lenne megsaccolni. Ugyanakkor a pályázati lehetőségeket is keresik a cél érdekében. Elképzeléseik szerint,  25-30 egyszobás garzonlakást alakíthatnak majd ki a statikailag kiváló, de jelentős átalakításra szoruló tisztiszálló falai között – tette hozzá Dobó Zoltán.