Hétfőn egy mediterrán ciklon hoz sokfelé csapadékos időt. Elsősorban eső várható, de reggel, délelőtt főként a Dunántúl nyugati felén, valamint a Dunántúli-középhegység magasabb részein, napközben pedig az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain havas eső, havazás is kialakulhat, írja előrejelzésében az Időkép hu.

A déli-délkeleti szél többfelé élénk, délkeleten erős lehet. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban 0 és 5, kora délután 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lehet enyhébb az idő.

A portál orvosmeteorológiai prognózisában az áll, hogy hétfőn erős kettősfronti hatás várható, emiatt a hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz időszak vár. Migrénes és görcsös eredetű fejfájás, keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, felerősödhetnek mind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak, részletezik. 

Az már az Országos Meteorológiai Szolgálat oldaláról derült ki, hogy veszélyes-szélsőséges időjárási elemek hiányában nincs érvényben sem figyelmeztetés, sem riasztás. 

Ha kíváncsi arra, hogy a héten milyen idő lesz napi bontásban és az is érdekli, hogy esetleg hógolyózásra is van esélye valamikor, kattintson ide.