Magyarországon több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó termel epret Magyarországon. Összesen 700-800 hektáron, 6000-8000 tonna földiepret termelnek évente, ennek 90 százalékát belföldön értékesítik.
Feldman Zsolt a magyar epret népszerűsítő budapesti rendezvényen az MTI beszámolója szerint azt is elmondta: a magyar földieper jó minőségű, friss és ízletes. A több ezer kilométerről Magyarországra érkező epreket gyakran még zölden szedik le, a leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.
Legolvasottabb
Olyan ajándékot kapnak a One ügyfelei, amire nem is számítottak
Jó hír jött a kisnyugdíjasoknak, emelkedhet a pénzük
Rendkívüli bejelentés: Leó pápa a Vatikánba hívatta a bíborosokat
Személyi következménye lett a kitudódott vezetői fizetéseknek a HUN-REN-nél
Szilveszteri Szuperlottó: 7 milliárdért megy a játék a következő 11 napban
Megbüntetik, aki túlsúlyos, pedig amúgy bevonulhatna katonának
Durva üzenet a mosógépen, visszavitték az utcán hagyott meglepetést
Történelmi döntés: vényírási jogosultságot kapnak a gyógyszerészek, már régóta vártak erre
Milliókat buktak azok, akik nem így vették meg a lakásukat