Füstölt termékekből éves szinten 7-8 ezer tonnát forgalmaznak a kereskedők, és ennek nagyjából az egyharmadát vásárolják meg a fogyasztók a húsvéti ünnepekre.
A füstölt húskészítmények széles kínálatában az árak is igen eltérők - mondta a lap szerint Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke, a szakmai szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján. A húsvéti gyorsérlelt, főtt sonkának kilója már 1400-1500 forintért is kapható, míg a hagyományos érlelésű termékek 2500-3000 forintba is kerülhetnek. A speciális készítmények pedig ennél is drágábbak, 3000-6000 forintot kóstálhatnak.
A hagyományos, illetve a különleges technológiával készülő termékek élvezeti értéke nyilván eltér a kommerszebb sonkákétól, de az alacsonyabb árszinthez tartozó készítmények minősége a maguk kategóriájában szintén jó. A húsiparnak minden fogyasztói réteg igényeit ki kell elégíteni - tette hozzá a Hússzövetség elnöke.
Érdemes ismert gyártó áruját megvenni. Kockázatos olyan sonkát vásárolni, aminek a címkéjén nincs feltüntetve a gyártó, vagy ismeretlen cég neve szerepel rajta, illetve a piacon az árus nem tudja megnevezni honnan származik - írja a Népszava.
Gazdasági hírek azonnal, egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Hatalmas előrelépés a rákgyógyításban – pillanatok alatt felépülnek a betegek

Újabb bombafenyegetés, 300 helyre érkezett e-mail

Úgy érzi, ön nélkül fújják az ingatlanlufit? Másképp is lehet kaszálni a vágtató árakon

Nagy bajt jósolnak - Aláírásgyűjtésbe kezdtek a pedagógusok

Schadl György pénztárcája még a börtönben is hízik, nem is akárhogy

Kukázhatja az elakadásjelzőt a sztrádákon, ez kell majd helyette

Már toboroz a BYD Szegeden, több tucat munkatársat keresnek

Botrányos bezárások az orosz diszkontláncnál, a magyar piacra lépés is veszélybe kerülhet

Már a nyugdíjasok számláján van a 13. havi nyugdíj
