Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál volt államtitkárnál és családjánál – írja a 24.hu.

A hatóság eljárása a cégközlönyben június végén megjelent végzéséből derült ki, akkor ugyanis zár alá vették a volt fideszes állami vezető fiának cégét, a Tagba Kft-t. A hírportál ezután kereste meg az előző kormányban még vezető posztot betöltő politikust ügyvédjén keresztül.

Családtagokat is

Völner Pál elismerte a vagyonzár tényét, és kijelentette, hogy a történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül. Családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, ám ezt nem vizsgálták. Családja vagyonzárral érintett tagjai jogorvoslatot kértek, ahogyan ő is, mivel olyan vagyonelemekről is szó van, amelyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba.

Papp Gábor, a 83 millió forint kenőpénz átvételével gyanúsított volt államtitkár védője elmondta, felülbírálati indítvánnyal élt az intézkedéssel szemben. Közölte, a vagyonvisszaszerzési hivatal határozata semmilyen indoklást nem tartalmazott, noha a hivatalnak több hónap állt rendelkezésére, hogy a tényeket tisztázza.

Völner Pált tavaly decemberben hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsította meg az ügyészség. A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint Schadl György, a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak a többi között azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott.