A hagyományoknak megfelelően karácsony körül jelenik meg az új felvételi tájékoztató, amely magában foglalja a megújult felsőoktatás egyre szélesebbé váló palettáját - mondta Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára az MTI szerint. Hozzátette: Budapesttel együtt 48 olyan város lesz, ahol idén is felsőoktatási képzést hirdetnek meg.

 

Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese pedig arról beszélt, hogy a megújult felvi.hu oldalon tudnak a fiatalok tájékozódni a felsőoktatási intézmények aktuális meghirdetéseiről. 

Háromszázféle alapképzésből válogathatnak az érdeklődők 15 képzési területen, mesterképzésen pedig 450 féléből, emellett mintegy hatszázféle tanárképzés, valamint felsőoktatási szakképzések is várják a jelentkezőket. Hangsúlyozta: a felvehető hallgatói létszám némileg nagyobb, mint tavaly. Az érdeklődők február 15-éig jelentkezhetnek az e-felvételi portálon, a felvételi eljárás teljesen elektronikus úton zajlik már évek óta.