A lap informátora átlagosan havi 350 ezer forint juttatásról és mintegy 3000 munkatársról tud, ami a maximális, 24 havi bérnek megfelelő bónusz alapján fejenként 8,4 millió, összesen több mint 25 milliárd forintot jelentene - olvasható a 24.hu-n.

A Miniszterelnökség sajtóirodája nem reagált a portál több mint két hónapja feltett kérdéseire, és a közérdekű adatigénylés határidejét is kétszer kitolták már.

Azt viszont lehet tudni, hogy milyen feltételek teljesülése alapján kaphattak pénzt az uniós támogatások kifizetésén munkálkodó dolgozók. Egy éve jelent meg az a kormányhatározat, amelyben a - hivatalos nevén - céljuttatás paramétereit megszabták. A Miniszterelnökséget vezető, az emberi erőforrás, a gazdasági és a fejlesztési miniszter feladatul kapta, hogy március végéig hirdessék meg a felhívásokat az összes uniós forrásra, 85 százalékára legyen meg a kötelezettségvállalás, és tűzzenek ki célfeladatokat a munkatársaknak.

A határozatban tárcánként megadták, hogy mekkora támogatás kifizetését várják el, s ennek 100 százalékos teljesítése, valamint a fenti feltételek teljesülése esetére helyezték kilátásba a 24 havi illetménynek, bérnek megfelelő maximális juttatást - írta a 24.hu.

A kép forrása: Shutterstock.