Az egyenként 350 kilowatt teljesítményű, összesen 2 500 töltőcsatlakozóval felszerelt gyorstöltőhálózat kiépítésére 1 milliárd eurót fordít a társaság az évtized végéig – mondta újságíróknak Ola Källenius, a Mercedes-Benz igazgatótanácsának elnöke.

A beruházással a német autógyártó az amerikai elektromosautó piac vezetőjével, a Teslával kívánja felvenni a versenyt, amely jelenleg minegy 40 ezer töltőponttal rendelkezik globálisan.

A lokációtól függően 4 és 12 közötti csatlakozóval felszerelt töltőállomások nem csak a Mercedes márkatulajdonosok számára lesznek elérhetők, de ők „előnyben részesülnek”, előre lefoglalhatják majd a töltőpontokat.

A Mercedes többek között Kínában és Európában is gyors ütemben folytatja az elektromos járművek (EV) töltéséhez szükséges infrastruktúra kiépítését. A töltőpontjaik száma 2030-ra elérheti a 2 ezret, ami mintegy 10 ezer töltőoszlopot jelent majd – mondta Källenius.

A Mercedes az észak-amerikai piacon az egyik legnagyobb amerikai megújulóenergia-termelővel és EV töltéssel foglalkozó céggel, az MN8 Energy-vel működik együtt valamint a töltőpontokat működtető ChargePoint-tal.