Villámgyorsan terjedtek az interneten a megosztott fotók és videók az elmúlt órákban az Okinawa szigetén fekvő, homokos strandjairól ismert Nago város vérvörös vizű folyóiról, és tengerparti kikötőinek vizéről.

Kicsit megnyugodtak a kedélyek, amikor kiderült, hogy mitől vált vérvörössé a tenger. 

Szivárgás történt

Egy helyi sörfőzde arra kérte az embereket, hogy ne aggódjanak, mondván, az egyik üzemében szivárgás történt, és az elszíneződött víz nem jelent veszélyt sem az emberekre, sem a tengeri élővilágra.

Ezt a propilén-glikol nevű ​​élelmiszer-adalékanyag szivárgása okozta, amely a gyári létesítményeink hűtésére használt hűtővízben található. A kiszivárgott hűtővíz egy esőcsatornán keresztül egy folyóba áramlott, amitől a tenger kivörösödött

– igyekezett mindenkit megnyugtatni az Orion Breweries sörfőzde.

Hozzátették, hogy a szivárgást kedd reggel 9:30-ra „eltömítették”, bár a japán parti őrség szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy a sörfőzde közelében lévő tengervíz szerda reggel még vörös volt.

Elnézést kértek

A japán sörfőzde elnézést kért, amiért „kellemetlenséget, hatalmas gondot és aggodalmat okozott”, és közölte, hogy vizsgálatot indított, és együttműködik a hatóságokkal.

Japán szárazföldi részétől nagyjából 640 kilométerre délnyugatra található Okinawa Japán ötödik legnagyobb szigete, kedvelt turisztikai célpont.