Az emberek hétvégén sátrakat és betegágyakat állítottak fel Báb al-Hava határátkelőnél, amely a humanitárius segélyek fő áteresztőkapuja a felkelők ellenőrizte Északnyugat-Szíria felé. Azt mondták, hogy meghatározatlan ideig folytatják az „ülősztrájkot".

Leukémiám van, és ha nem kapok kezelést, romlani fog az állapotom. Nyomorúságos helyzetben vagyok – mondta az egyik tüntető, Husszein Abdel-Karim. Hasszán al-Alavi, egy agydaganatban szenvedő hároméves fiú apja szerint gyermeke meg fog halni, ha Törökország nem nyitja meg határát, hogy átmehessenek kezelésre.

A rákbetegek szerint Törökország nem engedi be őket kezelésre a nagy földrengés óta, amely februárban sújtotta a szíriai-török határvidéket. Zuheir Karat, az északnyugati Idlib tartomány egészségügyi vezetője szerint a tartományban a rákbetegek 20 százaléka gyermek.

Idlibben van egy nonprofit rákközpont, amely a Szíriai Amerikai Orvosi Társaság (SAMS) támogatásával működik, de kevés pácienst tud kemoterápiában részesíteni.

A földrengés után Törökország beengedte azt a 259 rákbeteget, aki már előzőleg is kapott kezelést, de azóta van 600 új páciens, akinek ugyancsak sürgős kezelésre lenne szüksége – közölte Basir Iszmail, a Báb al-Hava határátkelő egészségügyi programjának vezetője.

 

Itt az állásfoglalás az aszpartámról: kiderült az igazság az édesítőszerről

Megérkezett a WHO és a FAO állásfoglalása az aszpartám egészségre gyakorolt hatásáról. A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség üdvözölte a döntést, akik hangsúlyozták, hogy az egészségügyi célok elérésében fontos szerepe van az édesítőszereknek. Bővebben >>>